BC Gova

Welkom op onze website!

Nieuws:


Terug naar overzicht

27-09-2019

Een doodgewoon verhaaltje :)

Sinds BC Ellaar per 1 september 2019 officieel onder de paraplu van BC Gova verder is gegaan, is het leven voor mij een stuk overzichtelijker geworden en ben ik -als hartstochtelijk badmintonspeler- bij laatstgenoemde vereniging uitstekend op mijn plaats.
De samensmelting heeft precies gebracht wat er van tevoren was bedacht en er is nu een sterke badmintonclub ontstaan. Er moeten links en rechts nog wel wat puntjes op de spreekwoordelijke i worden gezet, maar de overtuiging bestaat dat het bestuur van BC Gova dat prima gaat regelen. Laten we dus vooral positief denken en optimistisch naar de toekomst kijken. Positief denken is immers de basis van een plezierig en gezond leven .

Zoals eerder gezegd ben ik een liefhebber van badminton en daarom bezoek ik zeer regelmatig “onze” sporthal De Laar aan de Brabantweg 115. De sporthal beschikt over een kantine met prijzen waar wij -badmintonners- om moeten lachen, grootverdieners als wij zijn. De uitbaters van deze prachtige eet- en drinkruimte, een vriendelijk stel, zijn Desiree en -als hij er is- haar man Robert. De lage prijzen van drank, tosti’s, gefrituurde hapjes en patat met fritessaus houden – zo heb ik de indruk- de loop er goed in, want op de tijden dat ik er ben is het meestal een drukte van jewelste. Telkens als ik er binnen loop, dan word ik begroet en zet Desi zonder te vragen onmiddellijk een cappuccino voor mij klaar. Zeker op de dinsdagen doen twee bakken koffie voor mij wonderen. Ik stap dan vol zelfvertrouwen de baan op :)

Ik wil u toch nog even snel wat laten weten; de lengte van een badmintonveld is 13,4 meter en de breedte 6,1 meter (voor het enkelspel wordt de breedte gereduceerd tot 5,18 meter). Het net op een badmintonveld heeft een hoogte van 1,55 meter ter hoogte van de beide zijlijnen en 1,524 meter in het midden?? U speelt waarschijnlijk al jaren maar dat wist u niet hè? En vraagt u mij niet naar het hoe en waarom van deze rare maten, want de logica hiervan ontgaat ook mij volkomen. We moeten het ermee doen!

Afgelopen dinsdag heb ik gepluimd met bikkels als René, Peter, maar ook Ruben en Bob. Wat badminton tot zo’n zinvolle bezigheid maakt, is het nuttig lichamelijk effect ervan. Men is bezig, in beweging. Het is eigenlijk een vorm van joggen, maar dan in versnelde vorm. Ik kan dit spelletje niet voldoende aanprijzen. Zelf geraak ik in een grote staat van opwinding wanneer ik erin geslaagd ben de shuttles zodanig vaak over het net te slaan, dat de tegenstanders telkens het antwoord schuldig moeten blijven. Daarnaast wil ik dit graag zo vaak herhalen dat door mij elke partij wordt gewonnen. Daar kan ik vervolgens dagenlang van genieten. Mooi stukje werk geleverd. Er zijn op de dinsdagen overigens tegenstanders, voor wie bewegen van het lichaam alleen niet voldoende is. Nee, ook de mond wordt veel bewogen; er wordt wat onzin uitgekraamd. Sterker nog; een aantal spelers is uitermate vindingrijk in het taalgebruik. Zelfs zodanig dat ik mij soms wanhopig afvraag of ik aan het badmintonnen ben of kijk naar een voorstelling van Najib Amhali.

Zondag speelden er een aantal van onze teams hun eerste thuiswedstrijden. Ik ging even polshoogte nemen in de veronderstelling dat wij iedereen tegenstander wel even rap van de baan zouden slaan. Niets bleek minder waar. Sommige spelers beseffen niet dat het doel is om te winnen. Zij vinden dat de zondag vooral gezellig moet zijn :( Iemand moet hen vertellen dat niets vanzelf gaat. Er moet voor geknokt worden. Terwijl jij probeert de spelvreugde te halen uit het maken van een punt, probeert de tegenstander dat met alle middelen juist te voorkomen. Dit noemen we sport. Badmintonnen betekent ploeteren. Badmintonnen is geen lolletje! En voor de tegenstander géén medelijden; winnen willen we. Heerlijk zo’n hobby. Wat ik maar wil zeggen, ik verheug me nu alweer op de komende zondag. Dat we maar veel wedstrijden mogen winnen op welke manier dan ook :)

Tot de volgende keer.
Ben JordensTerug naar overzicht


E-mailen
Info